Er protein kun pulver, eller hvor er det?

De fleste ved efterhånden at for at være stor, stærk og sund, så skal vi have masser af protein.

Protein findes i kød ved de fleste, men der er faktisk protein i mange forskellige madvarer, dog i begrænsede mængder i forhold til kød. Mejeriprodukter kan ofte være fyldt med protein, f.eks. skyr indeholder store mængder protein, og ikke så store kalorie mængde – prøv f.eks. skyr med vanilje smag.. umm det godt, og så det fyldt med protein.

Man kan selvfølgelig også bare købe proteinpulver, eller proteinbare, hvis man kæmper med at få nok protein – proteinpulver og proteinbare, er en fast bestanddel i min kosttilskuds sortiment ihvertfald.

Men efterhånden som der er kommet mere og mere opmærksomhed, for vores brug for protein, og fitness/fødevareindustrien, har fået øjnene op for dette. Så er der kommet et helt marked, for almindelig kager, desserter og andet, som smager utroligt godt, men som bare har et ekstra højt indhold af protein.

F.eks. på vores side med protein madvarer, kan du finde et hav af proteinrige chips, proteinrige pandekager, proteinrige nutella alternativer, proteinrige pizza dejs alternativer – alle med ekstra højt indhold af protein.

Personlig har jeg helt fra barns ben, været vild med pandekager – dog altid vist af det nok ikke er det mest sunde og nærende måltid man kan finde. Dog efter jeg opdagede protein pandekager, så vil jeg sige at jeg spiser det en del mere igen. Både fordi de selvfølgelig smager fantastisk, og så fordi de har et højt proteinindhold også – og så er det faktisk endnu nemmere at lave end almindelige pandekager, det er blot at blande pulveret man køber med vand eller mælk, på panden og så er der proteinrige pandekager. Og som ekstra bonus, så mætter protein pandekager en del mere end almindelige pandekager, formegentlig grundet den høje mængde af protein.

Jeg laver en guide senere her på siden, med hvor nemt det er at lave proteinpandekager.

Skriv en kommentar